Close

Φιλοσοφία Β’ Λυκείου

Καλώς ήρθατε στο χώρο ασύγχρονης εκπαίδευσης για το μάθημα της Φιλοσοφίας.

21/03/2020

Αρχικά, θα κάνουμε μια μικρή επανάληψη στο κεφάλαιο 6, δηλαδή σε όλα όσα μάθαμε για τον κλάδο τη Ηθικής (σελ.141 κ.εξ.), αλλά και στο πιο συγκεκριμένο ζήτημα της Περιβαλλοντικής Ηθικής (βλ. σελ.240 κ.εξ., με έμφαση στη σελίδα 242, όπου γίνεται η διάκριση μεταξύ ρηχής και βαθιάς οικολογίας).

Έχοντας λοιπόν τα βιβλία ανοιχτά, θέλω να απαντήσετε στο παρακάτω κουίζ:https://forms.gle/v6hektVGbXJU3zmf9. Περιμένω τις απαντήσεις σας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (Παρασκευή 27/03)!

24/03/2020

Καλημέρα! Επειδή βλέπω ότι κάποιες ερωτήσεις δυσκόλεψαν κάποιους από σας, θέλω πρώτα να σας παραπέμψω στο ψηφιακό βιβλίο «Αρχές Φιλοσοφίας». Επίσης, όσοι δεν πήγατε καλά στο κουίζ, μπορείτε να το ξανακάνετε και να διορθώσετε το βαθμό.

28/03/2020

Δείτε αυτήν την παρουσίαση για τις Βασικές αντιλήψεις για την τέχνη.

Εναλλακτικά, η ίδια παρουσίαση υπάρχει κι εδώ: Βασικές αντιλήψεις για την τέχνη. 

Όπως διαπιστώσατε, αφήσαμε την ηθική κι αρχίσαμε να μελετάμε έναν άλλο κλάδο της πρακτικής φιλοσοφίας, την αισθητική. Δείτε προσεκτικά την παρουσίαση. Θα ακολουθήσει σύντομα ένα εύκολο κουίζ, σχετικό με το θέμα.

30/03/2020

Οι σελίδες του σχολικού βιβλίου που αναφέρονται σ’ αυτά που σας γράφω στην παραπάνω παρουσίαση είναι οι 193-199. Διαβάστε αυτές τις σελίδες ή δείτε ξανά την παρουσίαση και στη συνέχεια απαντήστε αυτό το κουίζ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfelXe2i1O6iVBmvmaVT0ZnxryRhJhPsIi03PLWRDY1uyztsg/viewform?usp=sf_link

05/04/2020
Θα έχετε όλοι την ευκαιρία να ξανακάνετε το τελευταίο κουίζ, αφού σας εξηγήσω καλύτερα τις 5 διαφορετικές αντιλήψεις αισθητικής σε προσεχή τηλεδιάσκεψη προς το τέλος της εβδομάδας! Κοιτάξτε λίγο τις σελίδες 193-199 του βιβλίου σας πριν τα πούμε στο webex.

29/4/2020

Έχουμε ήδη μελετήσει την ηθική και την αισθητική και προχωρούμε στην πολιτική φιλοσοφία, για να ολοκληρώσουμε την μελέτη του  κλάδου που ονομάζεται «πρακτική φιλοσοφία». Για να μπούμε στο κλίμα, διαβάστε αυτήν την ιστορία: ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Απαντήστε πολύ σύντομα (1-2 προτάσεις αρκούν) τις ερωτήσεις στο τέλος και στείλτε τις στο email μου: nikimicha@gmail.com

Για να απαντήσετε την δεύτερη ερώτηση θα σας φανεί χρήσιμο αυτό το βιντεάκι, αλλά και ό,τι άλλη πληροφορία μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (προσέξτε δε θέλω να μου γράψετε ποιος ήταν και τι έκανε ο Κινγκ, αλλά απλώς να μου πείτε τι νομίζετε ότι  θα έκανε).

13/5/2020

Την προηγούμενη εβδομάδα, αναλύσαμε τις 3 βασικές θεωρίες για το κοινωνικό συμβόλαιο στα πλαίσια του κλάδου της πολιτικής φιλοσοφίας. Η παρουσίαση του μαθήματος βρίσκεται εδώ: Πολιτική Φιλοσοφία

Η εργασία που σας ανατέθηκε, και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής, είναι εδώ:Η πολιτική οργάνωση του μυστηριώδους νησιού

© 2020 e - learning system ΓΕΛ Ασσήρου by V. Stefanidis | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.