Close

Βιολογία Β΄ Λυκείου (Β2)

Καλώς ήρθατε στο χώρο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της Βιολογίας Β2 Λυκείου.

Ενημέρωση 24/3/2020

Αγαπητοί μου μαθητές/τριες θα ήθελα με την ευκαιρία να σας ευχηθώ να είστε όλοι καλά στην υγεία σας και ασφαλείς σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Εύχομαι να τελειώσουν όλα σύντομα και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς μας.

Επίκαιρο θέμα λοιπόν για επανάληψη. ΙΟΙ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΙΩΣΕΩΝ.

Αρχικά να κάνετε επανάληψη τις σελίδες 18,26 και 47-49 του σχολικούβιβλίου.

Δείτε το ηλεκτρονικό βιβλίο στη διεύθυνση:

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-C106/151/1086,3991/

Αφού συμβουλευτείτε το βιβλίο καθώς και τις σημειώσεις που σας παραθέτω παρακάτω να απαντήσετε στις ερωτήσεις : ερώτηση 5 από σελίδα 29 και ερώτηση 2 από σελίδα 52.

ΙΟΙ

Και κάτι τελευταίο. «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ¨  Πόσο σημαντικό είναι ; Να λύσετε την παρακάτω άσκηση.

(Με βάση το αποτέλεσμα της άσκησης και  αν θεωρήσουμε πως δεν μιλάμε για κύτταρα αλλά για ανθρώπους δώστε τις απαντήσεις σας , κυριολεκτικά για την άσκηση, μεταφορικά για το μήνυμα ¨μένω στο σπίτι»)

ΑΣΚΗΣΗ: Ένας ιός   που έχει ως γενετικό υλικό ένα μονόκλωνο μόριο  RNA και πολλαπλασιάζεται , προσβάλλει ένα κύτταρο τη χρονική στι γμή t=0. Ο ιός αυτός καθώς και όλοι οι ιοί που θα παραχθούν από αυτόν, πολλαπλασιάζονται άμεσα μετά την είσοδο τους στα κύτταρα, δημιουργώντας 100 νέους ιούς κάθε φορά, σε χρόνο t= 30 min. Αν θεωρήσετε ότι κάθε κύτταρο μολύνεται από έναν ιό και ότι οι ιοί από την στιγμή που θα απελευθερωθούν από ένα μολυσμένο κύτταρο θα προσβάλλουν άμεσα γειτονικά κύτταρα,  να υπολογίσετε τον αριθμό των ιών που θα έχουν παραχθεί μετά από ένα 24ωρο. (Συμβουλευτείτε το παράδειγμα στο τέλος της  σελ. 14 )

 

Περιμένω τις απαντήσεις σας μέχρι τη Δευτέρα 30/3 στο e-mail μου:

vkoltsiaki@sch.gr

© 2020 e - learning system ΓΕΛ Ασσήρου by V. Stefanidis | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.