Close

Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γ’ Λυκείου (Γ2)

Καλωσήρθατε στο χώρο ασύγχρονης εκπαίδευσης για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Ενημέρωση 16/3/2020
Συνεχίζουμε και δουλεύουμε πάνω στα 2 τελευταία κείμενα (Το αντίδοτο του Brain Drain, Brain Drain: Η Ελλάδα ξαναγίνεται κόσμος) που διαβάσαμε στην τάξη από το βιβλίο Εμείς και οι άλλοι, σελ.80-83).

Πριν ξαναδιαβάσετε τα δύο κείμενα, διαβάστε Τι σημαίνει Brain Drain; και απαντήστε γραπτά στην ερώτηση που βρίσκεται στο τέλος. Έπειτα απαντήστε τις ερωτήσεις που έχω σημειωμένες με κίτρινο σ’ αυτό το φύλλο εργασίας μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 26 Μαρτίου. Οι απαντήσεις θα σταλούν στο email μου.

Ενημέρωση 25/03/2020

Συνεχίζουμε με μια επανάληψη πάνω στο ύφος των κειμένων. Πηγαίνετε εδώ, δείτε τη θεωρία και υποβάλετε ηλεκτρονικά τις απαντήσεις σας.

Ενημέρωση 6/4/2020

Διαβάστε το κείμενο «Η αναλφάβητη» (στο βιβλίο «Εμείς και οι άλλοι», σελ.66-67), το οποίο θα μελετήσουμε στα πλαίσια της λογοτεχνίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να το διαβάσετε κι εδώ: Η αναλφάβητη – κείμενο. Καθώς το διαβάζετε, αναλογιστείτε αυτές τις ερωτήσεις: Η αναλφάβητη e-ερωτήσεις πρώτης ανάγνωσης

 

Ενημέρωση 26/04/20

Αυτήν την εβδομάδα θα μελετήσουμε ένα κριτήριο με θέμα την πολιτικοποίηση. Θα ξεκινήσουμε με ένα από τα κείμενα του κριτηρίου με τίτλο «κοψοδάχτυλοι, κοψοχέρηδες και διπλοκοψοχέρηδες», το οποίο καλό θα είναι να διαβάσετε πριν από την αυριανή τηλεδιάσκεψη. Προσπαθήστε να απαντήσετε σε κάποιο πρόχειρο χαρτί τις συνοδευτικές ερωτήσεις, ώστε να τις συζητήσουμε μαζί αύριο.

Ενημέρωση 30/4/20

Συνεχίζοντας την θεματική ενότητα της πολιτικοποίησης των νέων, την οποία ξεκινήσαμε με το κείμενο που ανήρτησα στις 26/4, σας στέλνω ένα δεύτερο κείμενο που αναφέρεται στο ίδιο θέμα. Διαβάστε το και απαντήστε τις ερωτήσεις που το συνοδεύουν εδώ.

© 2020 e - learning system ΓΕΛ Ασσήρου by V. Stefanidis | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.