Close

Αρχαία Β’ Λυκείου (Β2)

Καλωσορίσατε στο χώρο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τα αρχαία. Έχω δει όλες τις ασκήσεις που μου στείλατε. Εδώ μπορείτε να δείτε τις λύσεις και να τις διορθώσετε κι εσείς.

Στο σχολείο είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει τη Β’ σκηνή, του Α’ επεισοδίου.  Αρχικά, θέλω να την παρακολουθήσετε όπως αποδόθηκε στην κινηματογραφική της εκδοχή.

Στη συνέχεια, και με τα βιβλία σας ανοιχτά, θέλω να απαντήσετε αυτές τις ερωτήσεις.

Ενημέρωση 05/04/2020

Στο τέλος του Α’ επεισοδίου ο φύλακας επιστρέφει στους αγρούς, εκεί που βρίσκεται το σώμα του Πολυνείκη. Ο Κρέων μπαίνει στο παλάτι, οργισμένος που κάποιος τόλμησε να παραβεί τη διαταγή του. Ο Χορός, μόνος στη σκηνή, τραγουδά το Α’ στάσιμο (στίχοι 332-375). Οι γέροντες του Χορού είναι κι αυτοί έκπληκτοι με αυτά που άκουσαν από το φύλακα στο Α’ επεισόδιο. Διάβασε προσεκτικά τους στίχους 332-375 (Α’ στάσιμο) και απάντησε (μέχρι την Παρασκευή, 10/04/20) αυτές τις 2 ερωτήσεις 

Το α’ στάσιμο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

Ενημέρωση 11/4/20
Αυτή είναι η τελευταία ενημέρωση πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Σας θυμίζω ότι πρέπει να διαβάσετε το α’ στάσιμο (στίχοι 332-375) και να απαντήσετε το αντίστοιχο κουίζ. Στέλνω επίσης ένα σύντομο κουίζ για τις δευτερεύουσες επιρρηματικές προτάσεις:Δευτερεύουσες Επιρρηματικές
Καλή ανάσταση!

Ενημέρωση 30/4/20

Μετά το Α’στάσιμο, όπου ο Χορός ύμνησε την παντοδυναμία του ανθρώπου, ακολουθεί το Β΄επεισόδιο. Ο φύλακας, που είχε αναγγείλει στο Α’ επεισόδιο την ταφή του Πολυνείκη (και είχε δηλώσει ότι δε θα ξαναπατούσε το πόδι του εκεί), μπαίνει στην ορχήστρα από την αριστερή πάροδο, φέρνοντας μαζί του την Αντιγόνη. Διάβασε την Α’ σκηνή του επεισοδίου από το βιβλίο σου, όπου μας δίνεται σε μετάφραση (στίχοι 376-440), ή ακόμα καλύτερα, από αυτήν εδώ την παρουσίαση (ή εδώ: Β επεισόδιο σκηνή α’) Στη συνέχεια, απάντησε την ερώτηση 1 της σελίδας 161: Η σύλληψη της Αντιγόνης γεννά διαφορετικά συναισθήματα στον χορό και στον φύλακα. Να τα επισημάνετε και να δικαιολογήσετε την προέλευσή τους. Οι απαντήσεις να σταλούν στο email μου nikimicha@gmail.com, μέχρι την άλλη Πέμπτη, 7/5/20.

Ενημέρωση 13/5/20

Όπως είδατε και στο μήνυμα που σας έστειλα, θα παρακολουθήσετε το υπόλοιπο  β’ επεισόδιο εδώ: β’ επεισόδιο, σκηνή β και γ. Πρόκειται για τη σκηνή β (Κρέων-Αντιγόνη-Χορός) και σκηνή γ (Κρέων-Αντιγόνη-Ισμήνη-Χορός). Την ενότητα αυτή κανονικά την μελετούμε από το αρχαίο κείμενο:
Αφού παρακολουθήσετε προσεκτικά όσα λένε οι ήρωες, απαντήστε σ’ αυτήν την ερώτηση:
1. Ποιες αρχές υποστηρίζει η Αντιγόνη και με ποια επιχειρήματα τις υπερασπίζεται; (σκηνή β)
2. Συγκρίνετε τη συμπεριφορά της Ισμήνης εδώ, με την συμπεριφορά της στον πρόλογο (σκηνή γ).
© 2020 e - learning system ΓΕΛ Ασσήρου by V. Stefanidis | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.