Close

Νέα Ελληνική Γλώσσα Α’ Λυκείου

Καλωσήρθατε στο χώρο ασύγχρονης εκπαίδευσης για τη Νέα Ελληνική Γλώσσα Α’ Λυκείου.

Στο επόμενο διάστημα, θα ασχοληθούμε με την παραγωγή παραγράφου με αναλογία (την οποία έχετε συναντήσει ήδη στο γυμνάσιο). Θα ξεκινήσουμε με μια πολύ μικρή εργασία για να μπούμε στο κλίμα, καθώς ξέρω ότι αυτήν την εβδομάδα έχετε να ετοιμάσετε εργασίες etwinning και στα 2 τμήματα.

Θα ανοίξετε την Πύλη για την ελληνική γλώσσα, όπου θα αναζητήσετε τους ορισμούς για τις λέξεις παραβολή, αλληγορία, παρομοίωση. Στη συνέχεια θα συμπληρώστε την σωστή απάντηση εδώ.

Ενημέρωση 27/03/2020

Μπράβο, παιδιά, για τη συμμετοχή στην πρώτη ηλεκτρονική άσκηση. Οι απαντήσεις σας ήταν πολύ καλές. Συνοπτικά μπορούμε να πούμε τα εξής (κάθε διατύπωση που διάβασα ήταν καλή)
1) Παραβολή: αλληγορική διήγηση πραγματικών ή φανταστικών γεγονότων, που περιέχουν ηθικά, πνευματικά ή θρησκευτικά διδάγματα
2) Αλληγορία: μεταφορική έκφραση, συχνά και ολόκληρο ποιητικό ή πεζό κείμενο, που κρύβει νοήματα διαφορετικά από εκείνα που φαίνεται ότι δηλώνει
3) Παρομοίωση: σχήμα λόγου κατά το οποίο για να τονίσουμε την ιδιότητα ενός προσώπου, ενός πράγματος ή μιας ιδέας, το συσχετίζουμε με κάτι άλλο πολύ γνωστό που έχει την ίδια ιδιότητα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτήν την εβδομάδα θα διαβάσετε 2 κείμενα, σχετικά με την άσκηση που κάνατε. Το πρώτο θα το βρείτε εδώ και είναι Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ. Το δεύτερο κείμενο είναι Το απέραντο δάσος. Όσοι δεν καταφέρατε να ανοίξετε το απέραντο δάσος, δείτε εναλλακτικά το παραπάνω βίντεο. Στη συνέχεια θα απαντήσετε αυτές τις ερωτήσεις.

Ενημέρωση 7/4/2020
Θα σας ζητήσω να ξαναδιαβάσετε το κείμενο Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ . Αφού το διαβάσετε θέλω να σημειώσετε σε ένα πρόχειρο τετράδιο απαντήσεις σ’ αυτό το φύλλο εργασίας. Τις απαντήσεις αυτές δεν θα μου τις στείλετε, αλλά θα τις συζητήσουμε στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης.

Ενημέρωση 9/4/2020

Σας στέλνω τον υπερσύνδεσμο όπου θα γράψετε την παράγραφο που σας είπα στην τηλεδιάσκεψη. Η παράγραφος αυτή καλό είναι να σταλεί μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ενημέρωση 11/4/20

Η παράγραφος που έχετε να γράψετε με τη μέθοδο της αναλογίας θα είναι τελικά η εργασία σας για το διάστημα των διακοπών του Πάσχα. Σας συνιστώ βέβαια να μην την αφήσετε για το τέλος! 😉

Καλή Ανάσταση!

29/04/2020

Σήμερα στην τηλεδιάσκεψη μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να περιγράψουμε ένα πρόσωπο/άτομο. Απαντήστε αυτές τις ερωτήσεις με τη βοήθεια του σχολικού βιβλίου (σελ.162 κ.εξ.). Όταν λάβετε το μήνυμα επιβεβαίωσης, προωθήστε το στη διεύθυνσή μου (nikimicha@gmail.com).

05/05/2020

Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη, που θα γίνει στις 12:30, θα ασχοληθούμε με το θέμα της μόδας και τον τρόπο που αυτή σχετίζεται με τη διατροφή. Θέλω να προετοιμαστείτε διαβάζοντας αυτά τα 2 κείμενα (μόδα και διατροφή). Προσπαθήστε να βρείτε 2 τουλάχιστον ομοιότητες ανάμεσα στα 2 αυτά κείμενα (σημειώστε τις σε κάποιο πρόχειρο για να τις συζητήσουμε αύριο).

13/05/2020

Όσοι δεν έκαναν την άσκηση της προηγούμενης εβδομάδας μπορούν να την κάνουν κι από δώ:  «μόδα και διατροφή»
Τα καθήκοντα αυτής της εβδομάδας βρίσκονται εδώ: «Περιγράφω το ντύσιμο που μου αρέσει»
Επίσης για τις διαρθωτικές/συνδετικές λέξεις πηγαίνετε σ’ αυτούς τους συνδέσμους:

Flashcards:
https://quizlet.com/45793579/flashcards

Ασκήσεις στη σύνδεση προτάσεων:
https://quizlet.com/45793579/test

Παιχνίδια με συνδετικές λέξεις και φράσεις:
https://quizlet.com/45793579/scatter

https://quizlet.com/45793579/gravity

© 2020 e - learning system ΓΕΛ Ασσήρου by V. Stefanidis | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.