Posted by marlyk On March - 14 - 2021

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 και με την υποστήριξη του Europe Direct Θεσσαλονίκης, το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει online την εκδήλωση SchoolsgoPRO#2. Η δράση φέρνει σε επαφή τους μαθητές του λυκείου με ανθρώπους από το χώρο της αγοράς εργασίας που είτε περιγράφουν την δική τους επαγγελματική διαδρομή είτε δίνουν στα παιδιά συμβουλές για την αγορά εργασίας και τις δεξιότητες που απαιτούνται στην εποχή μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως εισηγητές:

1) Ο Δημήτρης Μουστάκας, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της AidPlex, ο οποίος ανέλυσε τη διαδρομή του από την Γ’ Λυκείου μέχρι σήμερα, μίλησε στους μαθητές για τις σπουδές του, την συμμετοχή του σε έναν διαγωνισμό καινοτομίας και ανέπτυξε την εξέλιξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας από μία startup δύο ατόμων σε μια μεγάλη εταιρεία. Ο κ. Μουστάκας εξήγησε στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η δύναμη της ομάδας σε μια επιχείρηση και τη σπουδαιότητα των soft skills δίπλα στις τυπικές δεξιότητες.

2) Η Χρυσάνθη Αντωνίου, επικεφαλής του Europe Direct Thessalonikis – ΚΕΔΗΘ, η οποία παρουσίασε το λόγο που οι δραστηριότητες που αναπτύσσουμε από την αποφοίτησή μας από το λύκειο μέχρι την έναρξη της αναζήτησης εργασίας παίζουν σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό του βιογραφικού μας και έδωσε στους μαθητές συμβουλές για ένα πετυχημένο βιογραφικό.

3) Ο Θεράπων Φάκας, πρεσβευτής Θετικής Σκέψης και Ενέργειας που μίλησε για τις δεξιότητες (τυπικές και άτυπες) που είναι σημαντικό να αναπτύξουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του μετά του σχολείου βίου μας και πως αυτές επηρεάζουν την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Την δράση  παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες  της Β τάξη του σχολείου μας που είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους ομιλητές μετά από κάθε εισήγηση. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Λυκάρτση Μαρία και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αλβανίδου Γεωργία, Κομκούδης Αθανάσιος, Μάσιου Ελένη.

 

 

Comments are closed.