Posted by marlyk On April - 4 - 2019

Σε μια βδομάδα αφιερωμένη σε δράσεις εναντίον του σχολικού εκφοβισμού οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ασσήρου είχαν την ευκαιρία να φωνάξουν “Μίλα, μη φοβάσαι!”. Την Πέμπτη 15 Μαρτίου τα παιδιά της Α’ τάξης συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια που υλοποίησαν η κ. Μαρία Κυριακίδου, σχολική ψυχολόγος και αναπληρώτρια του κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχικής υγείας ΠΥΞΙΔΑ και ο κ. Αναστάσιος Κουφοκώτσιος, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης. Με τη βοήθεια των επιστημόνων οι  μαθητές εστίασαν στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και στις μορφές που μπορεί να πάρει, αναρωτήθηκαν για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές των εμπλεκόμενων σε τέτοιες καταστάσεις κι αναζήτησαν τρόπους προστασίας των εφήβων.Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε το θέμα της συμβολής των παρατηρητών, είτε αυτοί είναι οι συνομήλικοι, είτε οι ενήλικες, εκπαιδευτικοί και γονείς, που μπορούν να πάρουν θέση υποστηρίζοντας τον αδύναμο έφηβο που γίνεται θύμα και βάζοντας όρια στον δράστη ή και αναζητώντας τη βοήθεια και από τους άλλους.  Το σύνολο των μαθητών τόνισε ως πολύ αρνητική συνθήκη την ανοχή τέτοιων συμπεριφορών κι εξέφρασε την επιθυμία να σπάσει τη σιωπή και να μιλήσει όταν βλέπει τέτοιες συμπεριφορές στο σχολείο.

Στις 20 Μαρτίου οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία “Wonder” και οι δράσεις συνεχίστηκαν στα μαθήματα των εικαστικών και της θεατρολογίας με παρεμβάσεις πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Ευχαριστούμε πολύ την ΠΥΞΙΔΑ για τη δράση της και για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του σχολείου και τη στήριξη προς τους μαθητές και τους γονείς τους.