Posted by marlyk On October - 1 - 2019

Η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που φέτος συνέπεσε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Στο ΓΕΛ Ασσήρου με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» διοργανώθηκε αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της Α’ και των Β – Γ’ τάξεων (που έληξε υπέρ της πρώτης τάξης), τουρνουά πινγκ πονγκ και αγώνας 1000 μέτρων (στον οποίο διακρίθηκαν και πάλι τα αγόρια της Α’ τάξης).

Κατά τη διάρκεια της ημέρας υποδεχτήκαμε στο σχολείο και τους μαθητές και συναδέλφους του Γυμνασίου Λαχανά και διεξήχθη μεικτός αγώνας βόλλευ  μεταξύ των δύο σχολείων. Στο τέλος της ημέρας έγινε η βράβευση των καλύτερων αθλητών σε ευχάριστο κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη για τη διεξαγωγή των αθλημάτων είχαν εξ ολοκλήρου τα παιδιά που στελέχωσαν γραμματείες, κριτές, ομάδα δημοσιογράφων και φωτογράφων με την εποπτεία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Όλγας Αλεξανδρίδου και την ενεργό συμμετοχή των καθηγητών του ΓΕΛ Ασσήρου στο ρόλο  προπονητών και διαιτητή…

Comments are closed.