Posted by marlyk On February - 9 - 2020

E-Twinning project

Το σχολικό έτος 2019-2020 η Α τάξη (Α2) του ΓΕΛ Ασσήρου συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα e-Twinning με θέμα :«The Year They Were Born». Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή δράση, που έχει σχεδιαστεί, για να βοηθήσει  εκπαιδευτικούς και  μαθητές τους  να συνδεθούν μεταξύ τους, προκειμένου να «συναντηθούν», να μοιραστούν και να εργαστούν από κοινού ως μια κοινότητα δικτύωσης.

Το έργο υλοποιείται με συνεργατική μέθοδο μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών  από 4 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Τσεχία, Τουρκία, και Ρουμανία). Συνολικά συμμετέχουν 48 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας μια ειδική και ασφαλή πλατφόρμα, με επιλεγμένες  δραστηριότητες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην αγγλική γλώσσα και ταυτόχρονα υλοποιούν τους στόχους τους προγράμματος.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

 Οι μαθητές ανατρέχουν στη χρονιά που γεννήθηκαν και αναζητούν σημαντικά γεγονότα (πολιτιστικά, πολιτικά, ιστορικά, κοινωνικοοικονομικά κλπ.) που συνέβησαν τότε. Επιπλέον παρέχουν πληροφορίες για το γενεαλογικό τους δέντρο και ενδεχομένως προσωπικά επιτεύγματά τους.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του έργου είναι να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών και να τους εξοικειώσει με τα ιστορικά, κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά γεγονότα της Ελλάδας και των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΟΥ

Στάδιο 1: Συγκέντρωση πληροφοριών και επεξεργασία έργων (λευκώματα)

Στάδιο 2: Σύντομες παρουσιάσεις με βίντεο κάποιου μέλους της οικογένειας τους δικής τους επιλογής

Στάδιο 3: Κοινή χρήση βίντεο μεταξύ των συνεργατών

Στάδιο 4: Οι μαθητές βλέπουν τις παρουσιάσεις των μαθητών από τις άλλες χώρες και συζητούν, αναλύουν και συγκρίνουν τα αντίστοιχα γεγονότα.

 

Το πρόγραμμα συντονίζει η κ. Κατερίνα Κόλια, φιλόλογος.

 

 

Comments are closed.