Posted by marlyk On February - 27 - 2020

Στο μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας το Α1 τμήμα του σχολείου αποφάσισε φέτος να ασχοληθεί με το ζήτημα της επιχειρηματικότητας. Η νεανική επιχειρηματικότητα είναι μία από τις θεματικές που προβλέπεται να εισαχθούν από την επόμενη χρονιά στα σχολεία, ως ένας τομέας που αφενός προάγει την σκέψη και την πρωτοβουλία, αφετέρου συνδέει το σχολείο με την πραγματική ζωή.  Το καλοκαίρι του 2019 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επιμορφώθηκαν στην εφαρμογή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία παρακολουθώντας την δραστηριότητα κατάρτισης “Teaching Leadership and Entrepreneurship in Education” στο πλαίσιο Erasmus+ KA1.

Ξεκινώντας το πρότζεκτ οι μαθητές εξοικειώθηκαν με το θέμα μέσα από βιωματικά παιχνίδια και ασκήσεις και στη συνέχεια αναζήτησαν ένα “κενό” το οποίο θα άφηνε χώρο για μια επιχειρηματική άσκηση. Η έλλειψη σχολικού κυλικείου από την αρχή του τρέχοντος έτους, τους έδωσε την ευκαιρία να εξασκήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες. Η καινοτομία του “School Canteen” είναι η σύνδεσή του από τη μία με τα τοπικά προϊόντα (γιαούρτι Δορκάδος, κασέρι Σοχού, μέλι Λαγυνών, ψωμί και αλλαντικά Ασσήρου κλπ) και από την άλλη με την υγιεινή διατροφή.

Τα παιδιά αναζήτησαν χορηγούς, χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίες, έφτιαξαν μπάρες δημητριακών, φρουτοσαλάτες, πίτες, σάντουιτς κ.α. και διέθεσαν τα προϊόντα τους στους συμμαθητές τους δουλεύοντας για μια μέρα την εβδομάδα σαν ένα εναλλακτικό κυλικείο. Φυσικά πήραν συνεντεύξεις από τους τοπικούς επιχειρηματίες, ανέλαβαν την προώθησή των προϊόντων τους και ανέπτυξαν ήπιες δεξιότητες, καθώς αναγκάστηκαν να λύσουν προβλήματα που προέκυπταν στην πορεία και να δουλέψουν ομαδοσυνεργατικά.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Όλγα Αλεξανδρίδου.

Comments are closed.