Posted by admin On September - 11 - 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:15΄ π.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Ασσήρου και για όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Στον Αγιασμό θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια οι ιερείς θα επισκεφθούν όλες τις αίθουσες των σχολείων, όπου θα βρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο χώρο του Σχολείου από τις 10:00΄π.μ. (με τις μάσκες τους) ώστε να χωριστούν σε τμήματα, να παραλάβουν τα διδακτικά τους βιβλία και να πάρουν το πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Τα λεωφορεία θα κινηθούν ανάλογα ώστε οι μαθητές από τα χωριά να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου στις 10:00΄π.μ..

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας [αριθμ. Δ1α/ΓΠ. οικ. 55339/08-09-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 3780/τ. Β΄/ 08-09-2020)] ισχύουν τα εξής:

Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου,

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης.

Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά:

α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,

β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Comments are closed.